Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βοήθεια Ε.Ε στην Ιταλία για τους ΜετανάστεςΒοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 9 εκατ. ευρώ χορήγησε την Τρίτη στην Ιταλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη τωναιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στις εγκαταστάσεις υποδοχής.

Με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει πως από τη χρηματοδοτική βοήθεια θα επωφεληθούν περισσότερα από 42.000 άτομα στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Λάτσιο, Λιγουρία, Τοσκάνη και Σικελία, με έμφαση στις ανάγκες των ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

Με την εν λόγω χρηματοδότηση, η Επιτροπή έχει κινητοποιήσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης ώστε να στηρίξει τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ιταλία, ενώ σημειώνεται πως η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης έρχεται να προστεθεί στα 653,7 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί στην Ιταλία στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ).

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε το μήνυμα πως η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει όλα τα κράτη-μέλη που δέχονται πιέσεις, ενώ θα εξακολουθήσει να καταβάλλει προσπάθειες για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες ευρωπαϊκές λύσεις.

«Η Ιταλία έχει υποστεί ιδιαίτερη πίεση κατά τα τελευταία έτη και η Επιτροπή δεν θα χαλαρώσει τη στήριξη των ιταλικών προσπαθειών όσον αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης και την παροχή καταλύματος σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και διευκρινίζει πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, όποτε χρειάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 03:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει