Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΒΟΛΟΣ: 5μηνίτες απέκλεισαν την ΔΕΥΑΜΒ και αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους (Video)

Καταγγέλουν απειλές παρέμβαση του Εισαγγελέα και της ΕΛ.ΑΣ. στην κινητοποίησή τους

Από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τη 1.00 περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης, εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου με 5μηνη σύμβαση απέκλεισαν τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως είχαν προαναγγείλει, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων 2,5 μηνών.

Αποφασίζοντας μάλιστα, έπειτα από συνέλευση που πραγματοποίησαν, την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, μιλώντας στην κάμερα του e-Volos.gr κατήγγειλαν τόσο την στάση όσο και την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης, απέναντι στο πρόβλημά τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα κατήγγειλαν στην κάμερα του e-Volos.gr και ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι μετά το πέρας της συνέλευσής τους:

Ανακοίνωση – Κάλεσμα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Κατόπιν απόφασης των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, σήμερα 21/3 πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΥΑΜΒ, σαν μέτρο πίεσης για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, τα οποία δεν μας έχουν καταβληθεί εδώ και 2,5 μήνες και ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και λήγουν συμβάσεις συναδέλφων μας σε λίγες μέρες.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας και την παρέμβαση εισαγγελέα στην κινητοποίησή μας, ενώ παλεύουμε για την αυτονόητη πληρωμή μας. Επίσης καταγγέλλουμε τη στάση και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για τις απειλές και την προκλητική του συμπεριφορά.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας είναι οι εργοδότες μας ΙΝΕ της ΓΣΣΕ και ΕΚΒ που έχουν βάλει πλάτη, ώστε να μην έχουμε κανένα δικαίωμα σαν εργαζόμενοι. Απέναντι μας είναι και η δημοτική αρχή, η οποία καρπώνεται την εργασία απλήρωτων εργαζόμενων, εφαρμόζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησής -Ε.Ε.- τρόικας που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε εργατικού και δημοκρατικού δικαιώματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 26/3 10.π.μ. στο ΕΚΒ για την λήψη αποφάσεων για την κλιμάκωση των αγώνων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει