Βουλγαρία: Επιδημία γρίπης σε 19 περιφέρειες


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 17:06

Επιδημία εποχικής γρίπης έχει ξεσπάσει σε 19 περιφέρειες της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το επίπεδο των μέτρων προφύλαξης και προστασίας του πληθυσμού, ιδίως των ευπαθών ομάδων (παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένοι).

Σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, 1.895 σχολεία είναι κλειστά σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και δύο νηπιαγωγείων.

Επιδημία γρίπης έχει ξεσπάσει και στην περιφέρεια της Στάρα Ζαγόρα, στην οποία τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και οι περιφέρειες του Μπλαγκόεβγκραντ, του Μπουργκάς, της Βάρνα, του Γκάμπροβο, του Ντόμπριτς, του Κιούστεντιλ, της Μοντάνα, του Κίρτζαλι, του Παζαρτζίκ, του Πέρνικ, του Σμόλιαν, της Σόφιας (το κυρίως αστικό κέντρο και τα προάστια της πόλης) και του Χάσκοβο.

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά στις περιφέρειες του Πλέβεν, του Ρούσε, του Σούμεν και του Ταργκόβιστε και – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου- θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Σε περίπτωση που εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα εποχικής γρίπης, τότε οι Αρχές θα λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 17:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει