Βουλευτές απέτρεψαν στην επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ να εκφωνήσει την ετήσια ομιλία τηςΗ επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ αναγκάστηκε σήμερα να διακόψει προτού καν ξεκινήσει την ετήσια ομιλία της ενώπιον του κοινοβουλίου στην οποία παρουσιάζει την πολιτική της κυβέρνησής της, αφού κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να τη γιουχάρουν.

Η ομιλία αυτή της Λαμ είχε παρουσιαστεί ως μια απόπειρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Χονγκ Κονγκ έπειτα από τέσσερις μήνες πολιτικής κρίσης.

Ωστόσο λίγη ώρα προτού ξεκινήσει την ομιλία της κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης εισήλθαν στο τοπικό κοινοβούλιο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εμπνευσμένα από το κίνημα διαμαρτυρίας, όπως «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ», ενώ ανήρτησαν και ένα πανό που έγραφε «Πέντε αιτήματα, κανένα λιγότερο».

Έπειτα από περίπου 30 λεπτά διαμαρτυρίας, και αφού προσπάθησε δύο φορές να ξεκινήσει την ομιλία της, η Λαμ τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο.

Η ομιλία αυτή ήταν πολυαναμενόμενη έπειτα από ένα καλοκαίρι διαδηλώσεων και σχεδόν καθημερινών κινητοποιήσεων με βασικό αίτημα δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο υπογράμμισε για μία ακόμη φορά τον βαθύ διχασμό της κοινωνίας του Χονγκ Κονγκ.

Το γραφείο της επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι η ομιλία της θα μεταδοθεί αργότερα μέσω βίντεο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 09:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει