Βουτιά άνω του 2% για το πετρέλαιοΒουτιά άνω του 2% σημειώνει το πετρέλαιο τη Δευτέρα καθώς η έλλειψη λεπτομερειών για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας προκαλεί νευρικότητα στις διεθνείς αγορές υπονομεύοντας την αισιοδοξία που ακολούθησε τις ανακοινώσεις του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού χάνει 1,52 δολ. ή 2,8% στα 53,18 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί 1,64 δολ. ή 2,7% στα 58,87 δολ. το βαρέλι.

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες κατέληξαν στην πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας και ανέστειλε την προγραμματισμένη αύξηση των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα από το 25% στο 30%.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν καταγράψει ράλι στον απόηχο των ανακοινώσεων Τραμπ.

Ωστόσο, η αισιοδοξία των επενδυτών φαίνεται να ξεθωριάζει εν μέσω δημοσιευμάτων ότι το Πεκίνο θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες προκειμένου να οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές έχουν μπροστά τους δύσκολα θέματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κρατικές επιδοτήσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 20:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει