Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βρήκαν με GPS τα μελίσσια που τους είχαν κλέψει!

Μέχρι και συστήματα δορυφορικού εντοπισμού «επιστράτευσαν» οι μελισσοκόμοι της Ηλείας για να βρουν αυτόν που τους είχε ρημάξει τα μελίσσια. Η προσπάθεια αυτή είχε αποτέλεσμα και τελικά τα εντόπισαν σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού από τα Καλυβάκια έως τα Μακρίσια.

Πριν λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί η δράση ενός 40χρονου δημοσίου υπαλλήλου από τον Πύργο, ο οποίος είχε ομολογήσει την κλοπή μεγάλου αριθμού μελισσιών από παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τότε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου είχε εντοπίσει με τους μελισσοκόμους τα μελίσσια στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας, το Κατσικάρι Πύργου και τα Καλυβάκια Κρεστένων. Ο αριθμός των αναγνωρισμένων κλεμμένων μελισσιών ήταν μεγάλος. Σήμερα οι παραγωγοί εντόπισαν ακόμα περισσότερα, με τη ζημιά να αυξάνεται για δύο λόγους.

Ο μελισσοκόμος με τα κλεμμένα μελίσσια, φέρεται μετά τον εντοπισμό του να πέταξε δίπλα στο φράγμα του Αλφειού ποταμού δεκάδες μελίσσια μέσα στα βάτα. Αυτά δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες δεν επιβίωσαν και οι παραγωγοί σήμερα το πρωί τα βρήκαν «νεκρά» τα περισσότερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει