Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βραζιλία: Συνέλαβαν 38 στελέχη υπουργείου για διαφθορά

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε 38 άτομα τα οποία σχετίζονται με το υπουργείο Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργού Φρεντερίκου Σίλβα ντα Κόστα, στο πλαίσιο έρευνας για σκάνδαλο διαφθοράς.

Είναι το τρίτο σκάνδαλο που συγκλονίζει την κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ από τον περασμένο μήνα. Τον Ιούλιο, ο υπουργός Μεταφορών Αλφρέδου Νασιμέντου είχε παραιτηθεί εν μέσω καταγγελιών περί διαφθοράς, σε μια υπόθεση που είχε οδηγήσει στην έξοδο 20 ακόμα αξιωματούχους του κρατικού μηχανισμού.

Το Σαββατοκύριακο είχε γίνει γνωστό ότι ο Μίλτον Ουρτουλάν, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας της Βραζιλίας, υπέβαλε την παραίτησή του αφού ξέσπασε σε βάρος του σκάνδαλο διαφθοράς, όπως απεκάλυψε το ειδησεογραφικό περιοδικό Veja. Η εφημερίδα Folha de Sao Paulo κατηγόρησε εξάλλου τον υπουργό Γεωργίας Βάγκνερ Ρόσι για νεποτισμό.

Την Τρίτη, η Ρουσέφ κάλεσε τον υπουργό Τουρισμού Πέδρου Νοβάις στο γραφείο της για να του ζητήσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο στο οποίο φέρονται αναμεμιγμένοι κορυφαίοι σύμβουλοί του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει