Βρούτσης: «Ντροπή για την Κυβέρνηση τα στοιχεία της Eurostat για τη φτώχεια»Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Αποτελούν ντροπή για την Κυβέρνηση τα στοιχεία της Eurostat, που κατατάσσουν την Ελλάδα τελευταία σε όλη την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο κ. Τσίπρας επιβάλλει εξοντωτικούς φόρους και εισφορές, όμως τα χρήματα αυτά πάνε χαμένα, αφού οι κοινωνικές παροχές δεν καταλήγουν σε αυτούς που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Παντού αποδεικνύουν την ανικανότητά τους: ακόμη και στην άσκηση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής».Η απάντηση της Θεανώς Φωτίου

Ακολουθεί η απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγύης, Θ. Φωτίου, στην ανακοίνωση Γ. Βρούτση και Θ. Καράογλου.

«Με αριθμητική λαθροχειρία εντυπώσεων επιχειρεί, για ακόμη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία να αντιπολιτευτεί την Κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή τους, σήμερα, οι κύριοι Βρούτσης και Καράογλου, προκειμένου να στήσουν το αντιπολιτευτικό τους αφήγημα, παρουσιάζουν τα στοιχεία της Eurostat για την επίδραση των κοινωνικών μεταβιβάσεων στη μείωση της φτώχειας, με τρόπο που δεν θα επιχειρούσαν ούτε κακοί πρωτοετείς φοιτητές.

Μια απλή παράθεση των στοιχείων της Eurostat, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2017 έχει να επιδείξει καλύτερα ποσοστά στην επίδραση των κοινωνικών μεταβιβάσεων στη μείωση της φτώχειας (15,8%) ακόμη και σε σύγκριση με το 2009 (13,2%). Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ενώ ο Μέσος Όρος της Ε.Ε. βαίνει μειούμενος από το 2014 και μετά, τα ποσοστά της Ελλάδας εμφανίζουν βελτίωση από το 2015 και μετά. Αν συγκρίνουμε, όπως θέλουν οι κύριοι της ΝΔ, τις ελληνικές επιδόσεις με τον μέσο όρο της Ε.Ε, θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση Σαμαρά, το 2014, υπολείπεται του Μέσου Όρου της Ε.Ε. 19,1%, ενώ το 2017 η ψαλίδα μειώνεται στο 16,6%.

Εκτίθενται οι κύριοι της ΝΔ γιατί η μείωση όλων των δεικτών της φτώχειας από το 2015 και μετά που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας είναι σημαντική. Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 τα ποσοστά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ήταν στο 36% και το 2017 (εισοδήματα 2016), μόνο με το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, τα αντίστοιχα ποσοστά μειώθηκαν στο 34,8%.

Πληροφορούμε επίσης τους κυρίους Βρούτση και Καράογλου, αν και ο κ. Βρούτσης ως πρώην Υπουργός Εργασίας όφειλε να το γνωρίζει, ότι η έρευνα της Eurostat για το 2017 στην οποία αναφέρονται, πραγματοποιήθηκε με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2016, δηλαδή πριν την γενίκευση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (01.01.17) και την υλοποίηση των ρυθμίσεων για τις οικογένειες και τα παιδιά τους (Νόμος 4512/17.01.18 άρθρο 124).

Δεν αντιλαμβάνονται, προφανώς ότι γελοιοποιούνται όταν στην ανακοίνωσή τους γραφούν ότι «Το παράδοξο είναι πως ενώ από το 2017 εφαρμόζεται καθολικά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι επιδόσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι τραγικές».

Αν πρόκειται για άγνοια είναι θλιβερό. Αν πρόκειται για σκόπιμη διαστρέβλωση με στόχο μικροπολιτικά οφέλη, αναμενόμενο».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει