Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σπάνιο φαινόμενο στη ΘεσσαλίαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 02:00

Για σπάνιο φαινόμενο στη Θεσσαλία κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι οι δύο μεγάλοι σεισμοί μάλλον προήλθαν από το ίδιο ρήγμα, αλλά διαφορετικό τμήμα του. Τονίζει με έμφαση, επίσης, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα.

«Οι δύο μεγάλοι σεισμοί στη Θεσσαλία τελικά έχουν ίδιο μέγεθος, δηλαδή 6,3 σύμφωνα με τις τελικές μετρήσεις του Γερμανικού Γεωφυσικού Κέντρου, τα μεγέθη του οποίου εμπιστεύομαι. Επιπλέον οι δύο σεισμοί έχουν παρόμοιο μηχανισμό γένεσης, δηλαδή τρόπο μετακίνησης στο ρήγμα. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον προήλθαν από το ίδιο ρήγμα αλλά από διαφορετικά τμήματά του. Από το ανατολικό τμήμα ο πρώτος και από το δυτικό ο δεύτερος, ο οποίος έχει επίκεντρο στα βορειοδυτικά του πρώτου. Από αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι πιθανότατα έχουμε το φαινόμενο του σεισμικού ζεύγους, που είναι εξαιρετικά σπάνιο. Οι μετασεισμοί συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Συνεπώς, ο κίνδυνος δεν πέρασε» τονίζει.

Δείτε την ανάρτησή του

 

 

ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ – ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ!! – Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Οι δύο μεγάλοι σεισμοί στη Θεσσαλία…


Posted by Gerasimos Papadopoulos on Thursday, March 4, 2021


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 02:00

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει