Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γερουλάνος: «Η απόφαση της ΕΠΟ μας ξάφνιασε αρνητικά»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Μακεδονία παραχώρησε ο υπ. Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στον αθλητισμό αλλα και γενικά την πορεία της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά την προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, ο κ. Γερουλάνος εγγυήθηκε πως τα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ζητώντας ωστόσο τον απαραίτητο χρόνο απ΄τους φιλάθλους.

«Εμείς αυτό κάνουμε και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η διαδικασία, για μία φορά, ξεκίνησε σε καλύτερη βάση από ό,τι είχε γίνει στο παρελθόν. Ας δείξουμε λοιπόν λίγο υπομονή. Γνωρίζω ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από γρήγορα αποτελέσματα, αλλά δεν μπορεί να περιμένουμε η δουλειά που γίνεται στο ποδόσφαιρο να εξιλεώσει ό,τι πήγε λάθος στην ελληνική κοινωνία τόσα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκαλεί όμως τα όσα αναφέρει για την επιτροπή της ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας πως περίμενε διαφορετικά αποτελέσματα, «η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ μας ξάφνιασε αρνητικά. Είχε ξεκινήσει μια διαδικασία και προχωρούσε προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πολιτεία θα έφερνε το νέο νομοσχέδιο, η ΕΠΟ το νέο αυστηροποιημένο δίκαιο, η UEFA την τεχνογνωσία, ο ΟΠΑΠ τις ρήτρες βίας. Και ξαφνικά είχαμε το πισωγύρισμα της επιτροπής. Δεν κρίνω κατά πόσο ήταν δίκαιη η απόφαση, ούτε είναι αυτός ο ρόλος μας. Όμως ήταν μια απόφαση που δεν εντάσσεται στο υπάρχον αθλητικό δίκαιο, και άρα αφήνει πολλά ερωτηματικά, κατά πόσο θα τηρηθεί το καινούργιο. Γι’ αυτό και εμείς είπαμε ότι θα κόψουμε τα χρήματα μέχρι να δούμε ότι τηρείται. Ο ΟΠΑΠ ανέστειλε την υπογραφή συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο. Μέχρι τότε θα δούμε πώς πάνε τα πράγματα» σχολίασε.

Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και για την περίπτωση συγκυβέρνησης ο υπουργός πολιτισμού απάντησε:

«Αυτή είναι μια βαθύτατα αντιδημοκρατική άποψη: Ότι η πολιτική διαφοροποίηση είναι μια πολυτέλεια για εύκολους καιρούς και ότι στα δύσκολα θα εμπιστευτούμε τη δικτατορία του μέτριου. Αντιθέτως, στην κρίση είναι η ώρα να κάνεις δύσκολες επιλογές, που δεν πρέπει να τις αφήσεις να τις κάνουν «επιτροπές». Τώρα θέλει άποψη, αποφασιστικότητα και ταχύτητα. Όσο για την «εθνική» Ελλάδος; Αυτή είναι η κυβέρνηση. Και όσοι κοιτούν από τις κερκίδες, έχουν μια επιλογή: να στηρίξουν ή να σχολιάζουν. Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταναλώνουν το πολιτικό τους κεφάλαιο σχολιάζοντας. Κανένας σχολιαστής όμως δεν έγινε μεγάλος παίχτης« δήλωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει