Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γεωπολιτική αναβάθμιση των BRICS επιθυμεί ο Πούτιν

Για γεωπολιτικές πρωτοβουλίες και μεγαλύτερο ρόλο της ομάδας BRICS, κάνει λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Καλούμε τους εταίρους μας να μετατρέψουμε σταδιακά την ομάδα BRICS από ένα φόρουμ διαλόγου που συντονίζει τις προσεγγίσεις μας σε περιορισμένο αριθμό θεμάτων, σε έναν πλήρους κλίμακας στρατηγικό μηχανισμό συνεργασίας που θα μας επιτρέψει να αναζητήσουμε κοινές λύσεις σε καίρια ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής », δηλώνει ο Πούτιν, σύμφωνα με αντίγραφο της συνέντευξης που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο. μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι ηγέτες της ομάδας BRICS, αναμένεται να έχουν στις 26-27 Μαρτίου σύνοδο κορυφής στο Ντούρμπαν της Νότιας Αφρικής. Ο Πούτιν, ο οποίος θέλει περισσότερες ξένες επενδύσεις για την ενίσχυση της οικονομίας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να ανακοινώσει την δημιουργία ενός Επιχειρηματικού Συμβουλίου των BRICS, για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, αλλά και να ξεκινήσει η υλοποίηση πολυμερών επιχειρηματικών σχεδίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει