Γιατί πηγαίνει εκτάκτως στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος

Εσπευσμένως στην Ουάσινγκτον θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή για να «αποτρέψει» την ψήφιση νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Γερουσία, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ δεν πρέπει να χρηματοδοτούν Ευρωπαϊκές χώρες με αναλογία χρέους άνω του 60% του ΑΕΠ τους, μέσω ΔΝΤ.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε πριν από δέκα μέρες από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι επιθυμούν να σταματήσει η βοήθεια προς την χώρα μας. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αρχίσει από πέρσι μια ιδιότυπη «μάχη» εναντίον της Ελλάδας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τοποθέτηση αφισών σε στάσεις λεωφορείων με το σύνθημα «Next Stop Greece» ( Επόμενη στάση η Ελλάδα) συμπληρώνοντας ότι: «Ο Ομπάμα εκεί μας πάει».

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιθυμούν να συνδέσουν το αμερικανικό πρόβλημα χρέους με την ελληνική οικονομική κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση της φορολογίας οδήγησε τους Έλληνες επιχειρηματίες να βγάλουν τα λεφτά τους «έξω» από τη χώρα με αποτέλεσμα να μειωθούν οι επενδύσεις στο εσωτερικό.

Ο κ. Βενιζέλος σπεύδει λοιπόν να ανατρέψει την εικόνα που δημιουργείται για την χώρας μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέσω συναντήσεων με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ αλλά και μέλη της Γερουσίας και της Βουλής.

Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τη Τρίτη, τελευταία ημέρα του κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ. O υπουργός θα συναντηθεί επίσης με την νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει