Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Για απόλυτο χάος μιλούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες

Επιμένουν στην ανάγκη «κουρέματος» οι Πράσινοι

Για «απόλυτο χάος», έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την χθεσινή απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Σταϊνμάγερ εκτιμά ότι «από χθες το βράδυ, η κρίση επέστρεψε» και καταλόγισε την ευθύνη τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά των Πρασίνων, ο συμπρόεδρος του κόμματος, Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία, επέμεινε στο σχέδιο για την κυπριακή συνεισφορά στο σχέδιο διάσωσης, παρά την απόφαση της Βουλής στη Λευκωσία.

«Η συνεισφορά της Κύπρου πρέπει να παραμείνει», δήλωσε ο κ. Έζντεμιρ και τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης επιβάρυνσης των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι και όσοι βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο, αλλά κοντά, π.χ. στις 80.000 ευρώ, «δεν είναι και οι φτωχότεροι των φτωχών και δεν θα φτωχύνουν, αν χρειαστεί να συμβάλουν, ενδεχομένως με ποσά τα οποία θα είναι μικρότερα από τους τόκους που έχουν εισπράξει».

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει