Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Για παραίτηση Παμπούκη – «Aυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας»

Ως«αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, σημειώνοντας ότι «ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε έστω και αργά και υπέβαλε την παραίτησή του».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι ο κ. Παπανδρέου «επιμένει στο λάθος και αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς: να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας». Ο κ. Μιχελάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, της «καταρρέουσας κυβέρνησης», όπως ανέφερε, να το κάνει πράξη έστω και την ύστατη ώρα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης υποστήριξε ότι «έφυγε από την κυβέρνηση ένας ευφυής και συνεπής υπουργός», ο οποίος «προτίμησε την αξιοπρέπειά του από την απόπειρα γελοιοποιήσεως που επιχείρησε το βαθύ ΠΑΣΟΚ» και κατέληξε λέγοντας ότι «παρέδωσε μαθήματα που ελπίζουμε να ακολουθηθούν και από άλλους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, ανέφερε ότι «χρειάσθηκαν δυο μήνες για να αρχίσει η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου να φυλλοροεί», σημείωσε ότι οι περισσότεροι υπουργοί «ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές ψάχνουν προσχήματα για να μην προχωρήσουν τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα» και κατέληξε καλώντας σε « εθνική συνεννόηση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει