Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Για πόσο ακόμα θα πληρώνουμε για τους Έλληνες;»

Λάδι στη φωτιά ρίχνει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Bild-Zeitung, στο οποίο αναφέρεται ότι παρόλο που η κρίση χρέους της Ελλάδας κλιμακώνεται συνεχώς, η χώρα αυτή αρνείται να φύγει από την ευρωζώνη.

Με τίτλο «Για πόσο διάστημα ακόμα θα πληρώνουμε για τους Έλληνες;», η εφημερίδα Bild-Zeitung η εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ενώ από τα πυρά της δεν ξεφεύγει ούτε η καγκελάριος της Γερμανίας, που απέρριψε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώ, αλλά ούτε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από ότι η περαιτέρω παραμονή της σε αυτήν.

Ωστόσο, συνεχίζει η εφημερίδα, στη Γερμανία αυξάνει ο αριθμός των πολιτικών που ζητούν να σταματήσει ο δανεισμός προς την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών CDU Μίχαελ Φουξ δήλωσε ότι μόνο σε περίπτωση που η τρόϊκα δώσει το πράσινο φως θα εισρεύσει στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών FDP κ.Τσάστροβ, ο οποίος δήλωσε ότι «όποιος δεν πράττει τα του οίκου του, πρέπει να υπολογίζει και στο ενδεχόμενο να μην λάβει άλλα χρήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει