Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Για «φάμπρικα διορισμών» με ΜΚΟ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ

Καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση

Μετά τις αποκαλύψεις του Προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Βέη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη, καθώς πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη» στη σκανδαλώδη ιστορία των προσλήψεων μέσω αμαρτωλών ΜΚΟ» αναφέρει σε δήλωση του ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος και συνεχίζει:

«Όλοι πια κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε μια φάμπρικα διορισμών με ΜΚΟ, που πολλές από αυτές ιδρύθηκαν σε μια νύχτα από κομματικούς εγκαθέτους, για να συμμετάσχουν στο “πάρτι της κοινωφελούς εργασίας”.

«Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές. Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας (εφημερίδα “Δημοκρατία”) η περίπτωση μιας ακόμη ΜΚΟ, αυτή τη φορά, κουμπάρου υφυπουργού που έχει συνάψει μνημόνια συνεργασίας για προγράμματα ανέργων με δήμους της εκλογικής της περιφέρειας.

«Κανείς, πλέον, δεν αμφιβάλλει για τη διάτρητη διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων που επέλεξε η κυβέρνηση. Αφού ο αρμόδιος υπουργός “σφυρίζει αδιάφορα”, οφείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να λάβει θέση. Το εμπόριο της ελπίδας στους ανέργους, που επισήμως ξεπερνούν τους 850.000, πρέπει να λάβει τέλος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει