Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γρουσούζικη ή μη η σημερινή ημέρα;

Η σημερινή ημέρα θεωρείται ιδιαίτερη-όχι μόνο επειδή σήμερα έχουμε την ορκωμοσία της κυβέρνησης- αλλά εξαιτίας της ημερομηνίας!Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως είναι άκρως ευνοϊκή και άλλοι πάλι όχι. Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή στο παρελθόν.

Από τους μεσαιωνικούς χρόνους η επιστήμη της αριθμολογίας απέδιδε απόκρυφη σημασία, θετική ή αρνητική, στους αριθμούς και αυτή η πίστη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα, με αυτές τις αρχαίες μυστικές πεποιθήσεις, το 11 βρίσκεται ανάμεσα στους “θείους” αριθμούς 10 και 12 και έχει κακή σημασία. Αν έχεις τρία 11 στη σειρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Μέχρι και μία νέα ταινία τρόμου με τίτλο “11/11/11” έχει ετοιμασθεί για την περίσταση. “Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του ενδέκατου έτους μία πύλη θα ανοίξει;”, μας προειδοποιεί το σχετικό τρέιλερ.

Τα «σενάρια» των αριθμολόγων

Δεν λείπουν όμως και οι σύγχρονοι αριθμολόγοι, που θεωρούν ευνοϊκή ημερομηνία την 11/11/11, στο ευρύτερο πλαίσιο νοοτροπίας της Νέας Εποχής, θεωρώντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια που θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων, οπότε η ημερομηνία είναι κατάλληλη να παντρευτεί κανείς ή να ξεκινήσει μία δουλειά. Πολλοί, πάλι, συνδυάζουν το 11 με τα τυχερά παιγνίδια, οπότε τη συγκεκριμένη μέρα ίσως έχουν αυξημένη διάθεση να ποντάρουν κάπου.

Βεβαίως οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά από την παμπάλαιη ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, λόγω της προϊστορικής εξέλιξής του, είναι νευρωνικά “καλωδιωμένος” να διακρίνει πρότυπα και νοήματα στα διάφορα αισθητηριακά δεδομένα που συλλέγει κάθε ώρα και στιγμή.

Με τον τρόπο αυτό, ο άνθρωπος βοηθήθηκε στην έγκαιρη διάγνωση πιθανών κινδύνων και στην επιβίωσή του (όταν διέκρινε σωστά μια τίγρη κρυμμένη πίσω από τα κλαδιά), έστω και αν στην πορεία “φορτώθηκε” ως παρενέργεια μια εγγενή τάση αυταπάτης (όταν έβλεπε -και βλέπει ακόμα- ένα πρόσωπο τίγρης στα σύννεφα).

Ενδεικτικά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο περισσότερη σημασία δίνει κανείς σε κάτι, όπως στον αριθμό 11, τόσο θα αρχίσει να το βλέπει γύρω του (π.χ. στο ρολόι του, όταν η ώρα είναι 11:11). Όπως διαβεβαιώνουν, στις 11/11/11 κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά ούτε και να υπεραισιοδοξεί. Οι ουρανοί δεν θα ανοίξουν, ούτε για καλό, ούτε για κακό.

Πηγή – Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει