Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΓΣΕΕ: «Καταστροφικά τα νέα μέτρα για την έκτακτη εισφορά των ακινήτων»

Τη ριζική και έντονη διαφωνία της για το σύνολο των μέτρων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ιδιαίτερα, αυτό της έκτακτης εισφοράς των ακινήτων, ακόμα και των μικροϊδιοκτητών, εξέφρασε η ΓΣΕΕ. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, το σύνολο των μέτρων επιφέρει τεράστια αφαίμαξη πόρων από το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και από την πραγματική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε τεράστια ύφεση, με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνεχιζόμενη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών, συνταξιούχων, μη εχόντων και κατεχόντων, είναι μία αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και την οικονομία», υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.

«Η δογματική εμμονή και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών στις πολιτικές λιτότητας και συμπίεσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο δεν βοηθούν τη χώρα για την έξοδο από την κρίση και το χρέος, αλλά απεναντίας οδηγούν στη χρεοκοπία της κοινωνίας, της οικονομίας και συνολικά της Ευρωζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι, μαζί με τους εργαζόμενους τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα εντείνουν την πάλη και τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει