Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γυμνή ακτιβίστρια προκαλεί την Αίγυπτο (photos)

Προκάλεσε, σόκαρε και πέτυχε τελικά να ακουστούν οι προβληματισμοί της, η ακτιβίστρια Magda Aliaa Elmahdy από την Αίγυπτο, με την δημοσίευση μιας ολόγυμνης φωτογραφίας της στο διαδίκτυο.

Πράξη πολιτικής έκφρασης χαρακτήρισε η 20χρονη φοιτήτρια του Αμερικανικου Πανεπιστημίου του Καΐρου, την τριπλή γυμνή φωτογραφία που τράβηξε η ίδια στο σπίτι των γονιών της.

Όπως εξήγησε η ίδια μέσα στο blog της αλλά και το twitter account της προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση επειδή ήθελε να εκφράσει την ανησυχία της για το ότι μετά την πτώση του Μουμπάρακ, η ανάληψη εξουσιών από ισλαμιστικές και συντηρητικές ομάδες, είναι πολύ πιθανό να περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών.

Στη φωτογραφία, έχει τοποθετήσει εις τριπλούν τη γυμνή εικόνα της, καλύπτει διαδοχικά με κίτρινα ορθογώνια τα μάτια, το στόμα και τα γεννητικά της όργανα. Τα κίτρινα ορθογώνια συμβολίζουν την «λογοκρισία της γνώσης, της έκφρασης και της σεξουαλικότητας στην Αίγυπτο» όπως εξηγεί η ίδια.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όπως αναφέρει η Washington Post μόνο στο Twitter, την έχουν δει 133.000 άτομα.

Κείμενο: koutipandoras – το blog της Αιγύπτιας Μάγδας εδώ: http://arebelsdiary.blogspot.com

Φωτογραφία στο προφίλ της στο facebook μέσα από τις Αιγυπτιακές κινητοποιήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει