Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γ. Μιχελάκης: «Κανένα αίτημα από την Ε.Ε για υπογραφή του Σαμαρά»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε σήμερα πως δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικό με υπογραφή του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.

Ακόμη επεσήμανε ότι η ομάδα Βενιζέλου που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλά για μεγάλη παράταση του βίου της, όπως, π.χ., προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ωστόσο δήλωσε πως: «Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε».

Επιπλέον, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για τα συνοδευτικά μέτρα της συμφωνίας θα γίνουν στα μέσα του 2012 και ότι «θα την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ». Τέλος, εξήγησε σε σχετική ερώτηση ότι οι θέσεις της ΝΔ για την εφεδρεία ισχύουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει