Δέκα άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομέςΤουλάχιστον 10 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων σε εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι συμμαχικές της ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εδώ και έναν μήνα, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από πλήγματα μόνο στην περιοχή Σάρζα, η οποία βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου που χωρίζει τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία) από τις ζώνες που ελέγχουν τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι βομβαρδισμοί από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη Ρωσία συνεχίζονται με ένταση σε πολλές περιοχές. Οι ρωσικές επιδρομές επικεντρώνονται στην πόλη Χαν Σεϊχούν και στα περίχωρά της», σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Από την Κυριακή περισσότεροι από πενήντα άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τα αεροπορικά πλήγματα και τα πυρά πυροβολικού των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, όπως και τομείς των γειτονικών επαρχιών Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια, ελέγχονται από την HTS.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 12:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει