Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δανία: Οι ακροδεξιoί σχεδιάζουν «φυλετικό πόλεμο»

Έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών της Δανίας αποκαλύπτει ότι ομάδες ακροδεξιών εξτρεμιστών εκπαιδεύονται και ετοιμάζονται για “φυλετικό πόλεμο”.

Σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών για τα εξτρεμιστικά κινήματα της δεξιάς και της αριστεράς που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, μειοψηφίες της άκρας δεξιάς εκπαιδεύονται στον χειρισμό των όπλων και στις τεχνικές μάχης.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση ένας μικρός αριθμός ομάδων της κατακερματισμένης άκρας δεξιάς επιδιώκει «να στρατολογήσει μέλη και υποστηρικτές», ειδικά μεταξύ των βίαιων οπαδών του ποδοσφαίρου.

Οι άνθρωποι που περιγράφονται όμως ενεργούν συχνά μόνοι και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να εντοπιστούν, σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης η οποία αναλύει λεπτομερώς την περίπτωση Μπράιβικ στη Νορβηγία. Ταυτόχρονα οι δανικές υπηρεσίες φοβούνται ότι ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ μπορεί να γίνει παράδειγμα και να εμπνεύσει και άλλους απομονωμένους εξτρεμιστές στη Δανία.

Η υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας “PET”, συνεργάζεται πάντως με τις νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών και κάνει πολλές «προληπτικές ανακρίσεις» στη Δανία από τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει