Δείτε πως το Ford Transit παρκάρει μόνο του


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:08

Κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης μέρας, οι οδηγοί Van κινούνται σε συνωστισμένους δρόμους και παρκάρουν οριακά. Γι΄αυτά τα οχήματα, η στάθμευση αποτελεί πρόκληση, καθώς η ορατότητα πολλές φορές είναι περιορισμένη. Επίσης, δεν λείπουν οι μικροσυγκρούσεις, γεγονός ιδιαίτερα δαπανηρό, τόσο λόγω του χαμένου χρόνου εργασίας, όσο και του κόστους επισκευών.

Το νέο Ford Transit, εξοπλίζεται με ένα εκπληκτικό σύστημα το οποίο όχι απλά παρκάρει αυτόματα το όχημα, αλλά εντοπίζει και τον κατάλληλο χώρο στάθμευσης. Ονομάζεται «Active Park Assist», διευκολύνοντας το παρκάρισμα σε παράλληλους χώρους, όπως εκείνοι που συναντώνται σε σταθμούς φόρτωσης ή σε κενά μεταξύ παρκαρισμένων οχημάτων στο πλάι του δρόμου, μόλις 0,8 μ. μεγαλύτερα από το μήκος του οχήματος.

Το σύστημα επικοινωνεί με 12 αισθητήρες υπερήχων που βρίσκονται κατανεμημένοι σε όλο το όχημα. Παρκάρει το Van ακόμη και σε δρόμους χωρίς κράσπεδα, ευθυγραμμίζοντάς το με ένα άλλο σταθμευμένο όχημα, ενώ λειτουργεί ακόμα και σε περιπτώσεις που η επιφάνεια του χώρου στάθμευσης είναι επικλινής, με τον οδηγό να ελέγχει απλά το γκάζι και το φρένο.

Η τεχνολογία «Active Park Assist» διατίθεται με τα τελευταία μοντέλα των Transit και Transit Custom και επικοινωνεί με τη λειτουργία «Park-Out Assist» που καθοδηγεί αυτόματα το όχημα κατά την έξοδό του από ένα χώρο στάθμευσης, ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο.

Επίσης, δεν λείπουν το «Cross Traffic Alert», το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό όταν εξέρχεται με όπισθεν για πιθανή έλευση οχημάτων ή ποδηλάτων, το «Side Sensing System» που εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις για την ύπαρξη εμποδίων στη γύρω περιοχή και οι κάμερες που προβάλλουν λήψεις εμπρός και πίσω, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ορατότητα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει