Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δείτε πόσο προβλέψιμοι είναι οι κωδικοί pin στα iPhone!

Μία έρευνα που έγινε από τον Daniel Amitay έδειξε οτι οι τετραψήφιοι κωδικοί που χρησιμοποιούνται στα iPhone και όχι μόνο είναι πολύ προβλέψιμοι.

Σίγουρα όλοι οι χρήστες ψάχνουν πάντα να βρουν έναν κωδικό εύκολο και γρήγορο για να είναι σίγουροι οτι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν αλλά και για να νιώθουν ταυτόχρονα οτι τα δεδομένα στο τηλέφωνο είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με μια στατιστική έρευνα που έγινε, τα τετραψήφια αριθμητικά PIN τις περισσότερες φορές δεν είναι όσο ασφαλή νομίζουν οι χρήστες.

Έτσι για να το αποδείξει αυτό, ο προγραμματιστής Daniel Amitay κατασκεύασε μία εφαρμογή για iPhone, η οποία κατά την εκκίνηση του τηλεφώνου, ζητά από τους χρήστες να εισάγουν τον κωδικό τους και στη συνέχεια αυτός στέλνεται ανώνυμα σε μία βάση δεδομένων για αξιολόγηση.

Συνολικά ο προγραμματιστής μάζεψε και αξιολόγησε 204.508 passwords και από εκεί κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πιο συνηθισμένο PIN είναι το “1234”, το οποίο χρησιμοποιείται από 8.884 χρήστες.

2.jpg

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το PIN “0000” με 5.246 χρήστες ενώ στην τρίτη με 4.753 χρήστες είναι το “2580”, το οποίο στην ουσία είναι οι αριθμεί που βρίσκονται στη μεσαία στήλη του πληκτρολογίου.

Επίσης ένας ακόμα κωδικός που χρησιμοποιείται συχνά και είναι λίγο απρόβλεπτος είναι το “5683” όμως ο προγραμματιστής υποστηρίζει οτι είναι δημοφιλής επειδή τα νούμερα αυτά σχηματίζουν με βάση την αντιστοιχία γραμμάτων τους, τη λέξη love.

3.jpg

Τέλος στη λίστα με τους 10 πιο πιο συχνά χρησιμοποιημένους κωδικούς PIN, βρίσκεται το “1111”, το “0852”, το “2222”, το “1212” και το “1998” ενώ όπως φαίνεται οι χρήστες συχνά χρησιμοποιούν και αριθμούς των δεκαετιών που είναι γεννημένοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει