Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΔΕΘ: Και οι ένστολοι στο χορό των κινητοποιήσεων

Ουσιαστική προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας αποφασίστηκε νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 κατά τη Διεθνή Έκθεση στη συμπρωτεύουσα.

Το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε τα νέα δεδομένα στον οικονομικό τομέα και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, θα υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, καθώς «σφαγιάζεται ο μισθός των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας».

Στο Γενικό Συμβούλιο έκανε παρέμβαση και ο αρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι το μισθολόγιο θέλει προσέγγιση από ανθρώπους που λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα και θα λαμβάνουν υπόψη ότι ζούμε σε μια περίοδο διαρκών περικοπών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται νέες μειώσεις στους μισθούς με περικοπές επιδομάτων κ.λπ.

Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη και ζήτησαν συνάντηση και με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.

πηγή: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει