Δεκάδες αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο Σίπχολ λόγω ενός προβλήματος στον ανεφοδιασμό τουςΜια δυσλειτουργία στο σύστημα ανεφοδιασμού με κηροζίνη στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος δεκάδες αεροσκάφη, με εκατοντάδες επιβάτες, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου.

Η εταιρεία Aircraft Fuel Supply, που έχει αναλάβει τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα, αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο σύστημά της. «Αυτό σημαίνει ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν προς το παρόν, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις», εξήγησε η Βιλεμάικε Κόστερ, μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Τα αίτια της δυσλειτουργίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα “δεν σχετίζεται με τη ζέστη”, πρόσθεσε.

Η βλάβη ξεκίνησε γύρω στις 14.00 (ώρα Ελλάδας). Μέχρι τις 17.30 τριάντα αεροπλάνα περίμεναν ακόμη να ανεφοδιαστούν. Η Aircraft Fuel Supply εργάζεται εντατικά για να βρει μια λύση στο πρόβλημα, συνέχισε η εκπρόσωπος, σημειώνοντας όμως ότι είναι άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για να απογειωθούν.

Μέσα στα αεροπλάνα που καθηλώθηκαν στο έδαφος, εκατοντάδες επιβάτες προσπαθούσαν να κάνουν υπομονή. «Τελευταία ενημέρωση από τον πιλότο: υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού και σκέφτονται να μας κατεβάσουν από το αεροπλάνο», έγραψε ένας στο Twitter.

«Πέρασε πάνω από μια ώρα και κάθομαι μέσα στο αεροπλάνο για την Κροατία. Πού είσαι, βυτιοφόρο του ανεφοδιασμού;» ήταν η ανάρτηση μιας επιβάτιδας, της Τζούντιθ Λίντσεϊ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 20:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει