Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Δεν έχω άλλη επιλογή», λέει ο 7χρονος Σύρος αντάρτης

Συνέντευξη στην βρετανική Telegraph

Πριν λίγες ημέρες, η φωτογραφία που τον απεικόνιζε να καπνίζει τσιγάρο, να ακουμπά με άνεση στην κάνη του όπλου που φέρει πάνω του, ενώ πίσω του φαίνονται τα ερείπια ενός κτιρίου στο Χαλέπι της Συρίας, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, σοκάροντας για την αγριότητα του πολέμου που μπορεί σε μια στιγμή να σβήσει την παιδική αθωότητα.

Τώρα, ο επτάχρονος στρατιώτης Αχμέντ, μιλά στην βρετανική Telegraph για τη ζωή του ανάμεσα σε ερείπια κτιρίων, πυροβολισμούς και θάνατο.

Ως μέλος της ομάδας FSA (Free Syrian Army), ο Αχμέντ είναι ένας από τους πολλούς ανηλίκους που στρατολογούνται από αντάρτες και εκπαιδεύονται για να μετατραπούν σε μηχανές θανάτου, μαθαίνοντας από πολύ νωρίς τι σημαίνει πόλεμος.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα, οι γονείς του σκοτώθηκαν σε μία από τις μάχες, που μέχρι σήμερα έχουν σκορπίσει τον θάνατο σε περίπου 70.000 ανθρώπους.

Ο μόνος εν ζωή συγγενής του είναι ένας θείος του, ο οποίος είναι αντάρτης και τον ακολουθεί βήμα-βήμα ο μικρός Αχμέντ. «Δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν πηγαίνω σχολείο, η οικογένειά μου δεν υπάρχει πια. Ποια άλλη ευκαιρία έχω;», διερωτάται ο επτάχρονος, σοκάροντας με την σκέψη του, που έχει από καιρό πάψει να είναι παιδική.

Βέβαια, ο Αχμέντ δεν είναι το μόνο παιδί που ζώνεται με όπλα και ρίχνεται στη μάχη. Σύμφωνα με έκθεση της Human Rights Watch, υπάρχουν εκατοντάδες παιδιών που μάχονται στην Συρία. Τα περισσότερα σε ηλικία 13 ετών, περίπου, εκπαιδεύονται και γίνονται στρατιώτες έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Άσκοπες οι εκκλήσεις των οργανισμών, που εδώ και μήνες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τα αθώα πλάσματα που μετατρέπονται σε μηχανές θανάτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει