Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δεν αποκλείει συγκυβέρνηση σε «έκτακτη στιγμή» ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Μιλώντας στον real fm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης σε «έκτακτη στιγμή» για την «επίλυση μεγάλων εθνικών αναγκών» όπως είπε χαρακτηριστικά, «τότε που όλοι στέκονται διαφορετικά απέναντι στα πράγματα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε, μάλιστα, ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι διαρκείς και να γίνονται με διαφάνεια, γιατί όπως είπε «η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει πολλά μόνη της και με μία συνεχιζόμενη άρνηση».

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε, ωστόσο, ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών: «Στην πολιτική υπάρχει ένας βασικός κανόνας: ή μπορώ ή δεν μπορώ. Αν πάμε σε εκλογές σημαίνει ότι σηκώνουμε ψηλά τα χέρια και εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής. Θα ήταν παραίτηση οι εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί εξόδου από το ευρώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονται στην Ευρώπη από κόμματα, μέσα ενημέρωσης και εθνικά κοινοβούλια γιατί «η Ευρώπη δεν διανέμει ευημερία, αλλά διαχειρίζεται χρέη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει