Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Διαμαντοπούλου!

“Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτήν τη διαδικασία, που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων” επισημαίνει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

“Αντί στεφάνων, οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών” υπογραμμίζει η κυρία Διαμαντοπούλου.

Στη δήλωσή της, επισημαίνει ότι “το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει” και συνεχίζει : “Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω απ’ όλα σεβασμό στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι -με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών”.

Επισημαίνεται ότι σήμερα, 16 Νοεμβρίου, το μοναδικό πολιτικό κόμμα που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο ήταν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

πηγή: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει