Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά συζήτηση για τις συντάξεις»

«Ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις, διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση».

Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, λίγο μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων Τσακαλώτου-Χουλιαράκη με τους θεσμούς, στη διάρκεια των οποίων όπως προκύπτει από την ίδια ενημέρωση συμφωνήθηκε το κοστολόγιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν ολοκληρώθηκε για τον δημοσιονομικό χώρο ούτε του 2018 ούτε του 2019.

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγών στον χρόνο εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς βεβαίως να επιβάλλουν οι δανειστές «ποια μέτρα θα γίνουν πότε».

«Εχουμε το rank preference (σειρά προτεραιότητας), ακούμε βεβαίως τις θέσεις τους, μπορεί να έχουμε κάνει κάποιο λάθος, μπορεί κάποιο μέτρο να είναι πιο αναπτυξιακό και να πρέπει να έρθει πιο μπροστά», ανέφερε ο αξιωματούχος σε διευκρινιστική ερώτηση, τονίζοντας πολλές φορές πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει