Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δεσμεύσεις για τις ελλείψεις στον Περιφερειακό

Θετικά αντιμετωπίζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οι προτάσεις που διατύπωσε o Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, σε σχέση με την αντιμετώπιση των σοβαρότατων ελλείψεων στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, στο τμήμα από Α/Κ Λαρίσης μέχρι Γορίτσα.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Διευθυντή Οδικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων κ. Θ. Πανουτσόπουλου, στην πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, για το σοβαρότατο αυτό θέμα ο κ. Σκοτινιώτης είχε απευθυνθεί εγγράφως στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, παρουσιάζοντας αναλυτικά και τεκμηριωμένα τα συγκεκριμένα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο αναφερόμενο τμήμα του Περιφερειακού (τελική αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, αντικατάσταση τμημάτων στηθαίων που έχουν καταστραφεί μετά από οδικά ατυχήματα, ηχοπετάσματα, βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συνεχείς βλάβες στους ισόπεδους σηματοδοτούμενους κόμβους Μελισσατίκων, Φυτόκου και Αγ. Βαρβάρας, θέματα ασφάλειας των πεζών σε όλο το μήκος του δρόμου, αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπει η μελέτη ανάντι του Περιφερειακού, σύνδεση της οδού Ζάχου με την γέφυρα του Κραυσίδωνα κλπ.).

Απαντώντας στον Δήμαρχο Βόλου ο κ. Πανουτσόπουλος σημειώνει ότι «οι αναφερόμενες ελλείψεις που παρουσιάζει το έργο του θέματος συμπεριλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο της νέας εργολαβίας προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ που πρόκειται να δημοπρατηθεί. Η εργολαβία αυτή είναι συμπληρωματική της εργολαβίας «σκούπα», της οποίας η ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτη.

Αναφορικά με την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη προβλέπεται σύνταξη μελέτης για την τοποθέτησή τους μετά την ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου οι μετρήσεις θορύβου να γίνουν με τις πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει