Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΔΕΥΑΜΒ: 40 εκατ. για αποχετεύσεις και βιολογικό καθαρισμό

Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο – Θωρακίζεται ο Παγασητικός

Σαράντα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως εξασφαλίζει η ΔΕΥΑΜΒ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) για έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Αυτό προκύπτει από τις επαφές που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επικεφαλής του ΕΠΠΕΡΑΑ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, καθώς και με αρμόδια στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος.

“Αν τελικά εξασφαλιστούν τα χρήματα αυτά, θα πρόκειται για μείζον περιβαλλοντικό έργο χωρίς ιστορικό προηγούμενο, που θα λύσει πιεστικά προβλήματα των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων του νέου Δήμου Βόλου και θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τον ευαίσθητο κόλπο του Παγασητικού”, τόνιζαν στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ.

Τις μέρες αυτές πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στη ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων και να υπάρχει ετοιμότητα για γρήγορη δημοπράτηση έργων, μόλις δοθεί το «πράσινο φως».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει