Δεχόταν απειλές από τον Μάρτιο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 12:30

Καταγγελίες «φωτιά» για άνωθεν εκβιασμούς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις πάνω από τις στάχτες, έκανε σε τρεις καταθέσεις  που έδωσε στον ανακριτή ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημ. Λιότσιος ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε τον περασμένο Μάρτιο για τα πρόσωπα που τον απειλούσαν προκειμένου να «θάψει» στο πόρισμά του, τα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στις καταθέσεις του, ο πραγματογνώμονας τονίζει όσα και στη μήνυσή του, κατονομάζοντας  τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο ότι του ασκούσε αφόρητες πιέσεις, απειλώντας ακόμη και με δυσμενή μετάθεση εάν δεν αφήσει «αλώβητους» από κάθε ποινική ευθύνη όσους εμπλέκονται.

Προσκομίζοντας μάλιστα και ηχογραφημένες συνομιλίες που είχε με τον κ. Ματθαιόπουλο, υποστηρίζει ότι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής τον προειδοποιούσε πως θα πάθει μεγάλο κακό αν τολμήσει να γράψει κάτι εναντίον του όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων. Στο «κάδρο» μάλιστα βάζει και την πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις της συνέπιπταν ακριβώς με τις απειλές που εκτόξευε σε βάρος του ο κ. Ματθαιόπουλος. Μόνο για τον επικεφαλής της εισαγγελικής έρευνας, τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, εκφράζει τις ευχαριστίες του καθώς, όπως τονίζει, τον στήριξε, στο δύσκολο έργο του. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 12:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει