Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νιγηρία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 13:23

Οι Αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, όπως έγραψε ο υπουργός Υγείας Οσάγκι Εχανίρε στο Twitter.

Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας Ιταλός που έφτασε στο Λάγκος στις 24 Φεβρουαρίου από το Μιλάνο με πτήση των Turkish Airlines μέσω της Κωνσταντινούπολης. Την επομένη της άφιξής του στη Νιγηρία ταξίδεψε στην πολιτεία Ογκούν όπου είναι η εργασία του και πέρασαν δύο ημέρες προτού διαγνωστεί ως φορέας του SARS-CoV-2 και τεθεί σε καραντίνα.

Αυτό το κρούσμα, το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική, προκάλεσε ανησυχία για ξέσπασμα επιδημίας στο Λάγκος, μια πόλη με 20 εκατομμύρια κατοίκους. Όμως μέχρι σήμερα παρέμενε το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νιγηρία.

Ο Εχανίρε εξήγησε στην ανάρτησή του: «Το νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην πολιτεία Ογκούν και είναι επαφή του πρώτου, ένα από τα 40 άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα και παρακολουθείται στενά. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή».

Ο επιθεωρητής υγείας της πολιτείας του Λάγκος, ο Ακίν Αμπαγιόμι, είχε δηλώσει το Σάββατο ότι οι Αρχές της Νιγηρίας αντιμετωπίζουν «κάποια προβλήματα» στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήταν στην ίδια πτήση με τον Ιταλό.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 13:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει