«Δε θα τρομοκρατηθούμε από τις επιθέσεις»

Χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής ως «εθνική τραγωδία» ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί από τη διπλή επίθεση στο κέντρο του Όσλο και το νησί Οτόγια,.

«Δεν θα τρομοκρατηθούμε ούτε θα απειληθούμε από αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε επίσης ότι η βία θα αντιμετωπιστεί καθιστώντας την κοινωνία πιο ανοιχτή και δημοκρατική.

Ο νορβηγός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα θα αποτιμήσει την αντίδραση της αστυνομίας και θα αναθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας μετά τη διπλή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 76 ανθρώπους.

«Θα αποτιμηθεί η οργάνωση (της αστυνομίας) και η ικανότητά της», επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο για την ασφάλεια.

Υπογράμμισε άλλωστε ότι οι επιθέσεις της 22ας Ιουλίου θα αυξήσουν το ενδιαφέρον των Νορβηγών για την πολιτική. «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα (αυτής της επίθεσης) θα είναι η αυξημένη συμμετοχή, περισσότερη πολιτική δραστηριότητα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει