Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δηλώσεις στήριξης Μαρινάκη προς Ολυμπιακό Βόλου και Αχιλλέα Μπέο

Βέλη προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Super League τόνισε πως η κάθαρση στο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει με σεβασμό στους νόμους και προπάντων τίμια, ενώ άφησε σαφή υπονοούμενα γι’ αυτούς που παριστάνουν τους τιμητές της κάθαρσης λέγοντας πως έχουν κι αυτοί τη φωλιά τους λερωμένη.

Η όλη δήλωση, κατά τη γνώμη μας (e-Volos.gr), αποτελεί εμφανή στήριξη στον δικαστικό αγώνα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ενώ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την εύκολη εύρεση εξιλαστήριων θυμάτων, αφήνει σαφή υπονοούμενα για την κράτηση του Αχιλλέα Μπέου. (Τελικά εκεί κάτω στις πρωτεύουσες υπάρχουν και φίλοι, και άντρες που τιμάνε τα παντελόνια που φοράνε…)

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη:

“Κύριοι, το πρωτάθλημα τελείωσε και επίσημα και σήμερα ξεκινάμε, με την κλήρωση, το πρωτάθλημα 2011-2012. Την χρονιά που πέρασε αντιμετωπίσαμε μεγάλα και δύσκολα προβλήματα.

Είναι ώρα σήμερα ενόψει του νέου πρωταθλήματος να πούμε μερικά πράγματα με το όνομα τους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ελπίζοντας, κάποιοι από εμάς, να αποκομίσουμε κάποια πρόσκαιρα οφέλη.

Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μια επίθεση η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν.

Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση απέναντι ο ένας στον άλλο.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, κτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας.

Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες.

Κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, έτσι δεν γίνεται κάθαρση, απλά καλύπτεται το πρόβλημα το οποίο σύντομα θα ξαναφουντώσει.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πάρα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Αντίθετα πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση.

Εμείς πρέπει να έχουμε και τη θέληση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτές τις κινήσεις με τη συνεργασία της Πολιτείας και όχι με την δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.

Εμείς μπορούμε να δείξουμε με τη στάση μας ότι η ενότητα είναι όχι μόνο εφικτή αλλά υλοποιήσιμη.

Η επίτευξη της συνολικής κεντρικής διαχείρισης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος και μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ μας, με την Πολιτεία και με τους υπόλοιπους φορείς και συντελεστές του Ποδοσφαίρου.

Σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης οικονομικής και κοινωνικής αλλά και αξιών δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισοπέδωση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί μια πραγματική νησίδα ενδιαφέροντος και αγάπης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει