Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δημόσιο με 151.000 εργαζόμενους έως το 2015

«Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί»,

δηλώνει ο υφυπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, προσθέτει ωστόσο πως έως το 2015 τακτικό και έκτακτο προσωπικό στο Δημόσια θα έχει μειωθεί κατά 151.000 απασχολούμενους.

«Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση», τονίζει ο υφυπουργός και υπογραμμίζει πως η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 από το 2012 ως το 2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του δημοσίου που θα οδηγήσει υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία επισημαίνει πως «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί, έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ».

Ο υφυπουργός αναγνωρίζει πως 460 από τα 1081 ΚΕΠ απειλούνται με λουκέτο, αλλά επισημαίνει πως η κυβέρνηση αναζητεί λύση, και δεσμεύεται πως με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχουν μισθοί πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο.

Πηγή – NewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει