Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΚύπροΔιήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει, αύριο και μεθαύριο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης.

Αύριο το πρωί, ο Έλληνας υπουργός και ο Κύπριος ομόλογος του, Κώστας Καδής, θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο yπουργείο Γεωργίας, ενώ στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης, καθώς και μέτρα προσαρμογής των γεωργικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή. Θα συζητηθεί, επίσης, το παραεμπόριο της κυπριακής πατάτας στην αγορά της Ελλάδας και η εφαρμογή της συμφωνίας για τις μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον κ. Καδή, θα επισκεφθεί βιοτεχνίες παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον Αγρό, καθώς και κτηνοτροφική Μονάδα και Τυροκομείο στην Αθηένου. Πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, ο κ. Αραχωβίτης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Κουμανταρίας στη Ζωοπηγή, στην ορεινή περιοχή της Λεμεσού.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 11:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει