Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα “Κυβερνοασφάλεια στην καθημερινότητά μας” στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 07:37

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #μένουμε ασφαλείς ώστε να βοηθήσουμε όλοι στη μη περαιτέρω εξάπλωση του Coronavirus (COVID-19), η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το VeriaTechLab  παρουσιάζουν μία ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικτυακή συνάντηση για όλους, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

O Οκτώβριος είναι ο μήνας κυβερνοασφάλειας και για αυτό θα μας ενημερώσει ο τέως Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνο-Εγκλήματος, κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου.

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι πολίτες, όλο και περισσότερο εξαρτόμαστε είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο από τις νέες τεχνολογίες ή τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πόσο ασφαλείς όμως είμαστε;

Θέματα της καθημερινής μας ρουτίνας είναι πλέον οι τραπεζικές μας συναλλαγές, η αγορά και πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου, η διαδικτυακή συμπεριφορά των παιδιών μας, η συμμετοχή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι συναλλαγές μας  ως πολίτες με την πύλη του δημοσίου.

Σε όλα αυτά τα θέματα δημιουργούνται πολλά και σημαντικά ερωτήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Για την διεξαγωγή θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή ZOOM.  Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν τη Δευτέρα το μεσημέρι πληροφορίες σύνδεσης στο email τους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/10/2020 στις 19:00 – 20:00. Μπορείτε να γραφτείτε εδώ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 07:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει