Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Διανομή δωρεάν τροφίμων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συναυλία με το Θανάση Παπακωνσταντίνου στις 20 Απριλίου

Τις διαδικασίες για την ένταξή του για τρίτη συνεχή φορά στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων που εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου υποβάλλοντας στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας τη σχετική αίτηση. Παράλληλα δωρεάν τρόφιμα σε 63 οικογένειες μοιράστηκαν χθες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου που εδρεύει στο Ριζόμυλο.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μοιράζονται τρόφιμα στους απόρους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τουλάχιστον δύο φορές το μήνα και αυτό μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί χάρη και στη θερμή ανταπόκριση από τους κατοίκους που βοηθούν.

Γάλα, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, κονσέρβες είναι μερικά από τα προϊόντα που μοιράστηκαν χθες στις 63 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Η διάθεση των δωρεάν τροφίμων έγινε μέσω του οχήματος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την ενεργό συμμετοχή του προσωπικού του.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες, ώστε αφενός να συνεχίζεται σταθερά η διανομή δωρεάν τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, αφετέρου να συμμετέχουμε σε κάθε πρόγραμμα των Υπουργείων που σχετίζονται επίσης με τη διανομή δωρεάν τροφίμων. Παράλληλα κινούμαστε ενεργά και στη διάθεση μερίδων φαγητού σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές έχουμε καταφέρει να εξυπηρετούμε όσους συμπολίτες είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση καλύπτοντας όλα τα δημοτικά διαμερίσματα».

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου υπέβαλε πριν μερικές ημέρες την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για πρόγραμμα που αυτή τη φορά αφορά τους απόρους οι οποίοι θα ενισχυθούν με διάφορα τρόφιμα, όπως ρύζι, τυρί, μακαρόνια και άλλα είδη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα άποροι θεωρούνται:

-Τα άτομα και οι οικογένειες, που πληρούν το κριτήριο επιλεξιμότητας.

– Παιδιά και ενήλικες που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (φιλοξενία ή κλειστή φροντίδα), για τους οποίους θεωρείται κατά τεκμήριο ότι πληρούν το κριτήριο επιλεξιμότητας (κατηγορία: σιτιζόμενα άτομα).

-Οι σιτιζόμενοι σε οργανωμένα συσσίτια απόρων (συσσίτια δήμων, ενοριών, κ.ά.), που πληρούν το κριτήριο επιλεξιμότητας.

– Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Από τον υπολογισμό του ως άνω εισοδήματος εξαιρείται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για κάθε άτομο ή οικογένεια, όπως αυτή ορίζεται εκάστοτε στη φορολογική νομοθεσία.

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:
-Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.
Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα,
ως ακολούθως:
I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.
II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.
III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 14.400 €.
IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.
V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.
– Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Συναυλία

Στο Βελεστίνο θα βρίσκεται στις 20 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, ο δημοφιλής μουσικός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, που θα παίξει μουσική και θα ερμηνεύσει πολύ γνωστά τραγούδια. Η μουσική εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας των νέων, αλλά και των ενηλίκων καθώς και της στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς οι προσερχόμενοι αντί για εισιτήριο θα
καλούνται να φέρουν τρόφιμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει