Διεθνείς παρατηρητές καταφθάνουν στη Β. Κορέα για την αποπυρηνικοποίησηΗ Βόρεια Κορέα διενεργεί προετοιμασίες στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της στο Πούνγκε-ρι για να υποδεχθεί διεθνείς επιθεωρητές, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Μολονότι η Πιονγκγιάνγκ σταμάτησε τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από πέρυσι, δεν επέτρεψε διεθνείς επιθεωρητές να πάνε να επιβλέψουν την καταστροφή του πεδίου δοκιμών στο Πούνγκε-ρι, τον Μάιο, γεγονός που επικρίθηκε από πολλούς, που έκαναν λόγο απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να επαληθεύσουν την «αμετάκλητη καταστροφή» των εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη και τη δοκιμή πυραύλων και άλλα μέτρα, όπως το κλείσιμο της κύριας πυρηνικής της εγκατάστασης στη Γιονγκμπιόν, εάν υπάρξουν κινήσεις ανταπόδοσης από τις ΗΠΑ, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν τον Σεπτέμβριο, μετά τη συνάντηση κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 08:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει