Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και ΠολωνίαςΤη διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Πολωνίας συζήτησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την πρέσβη της Πολωνίας Άννα Μπάρμπαζακ (Anna Barbarzak) σε συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού.

Η πρέσβης επισήμανε το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι το 2017 περίπου 1 εκατ. Πολωνοί επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο δυναμικό τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Πολωνίας, που υλοποιείται με στοχευμένες ενέργειες προώθησης και προβολής.

Ενημέρωσε την πρέσβη ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και σε άμεση επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών, προγραμματίζει νέες προωθητικές δράσεις και πρωτοβουλίες για το 2019, στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσεων Ελλάδας – Πολωνίας για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στις νέες δράσεις περιλαμβάνονται η οργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης με στόχο την ανάδειξη νέων προορισμών και των αυθεντικών θεματικών εμπειριών που προσφέρει η Ελλάδα, καθώς και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας όλο το χρόνο.

Επίσης, θα υπάρξει ενισχυμένη παρουσία και συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Πολωνία, όπως επίσης και σε εκδηλώσεις που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών των διμερών διπλωματικών σχέσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 19:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει