Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση βίλας στη Χαλκιδική μέσω AirbnbΤο μονομελές πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε σε ιδιοκτήτρια την ενοικίαση βίλας σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Καλείται να μάλιστα πληρώσει και αποζημίωση στους γείτονες 4.400 ευρώ.

Στο δικαστήριο προσέφυγαν όταν άρχισαν τα προβλήματα οι γείτονες, ένα ζευγάρι Ελβετών στο οποίο ανήκει το ένα από τα τέσσερα σπίτια του συγκροτήματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο δέχεται ότι με την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου παραβιάζεται ο κανονισμός του συγκροτήματος που κάνει λόγο για παραθεριστικές κατοικίες και όχι για τουριστικά καταλύματα.

Επιπλέον τα ακίνητο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα τουριστικά ακίνητα, εξήγησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειρίστηκε την υπόθεση.

Οι πελάτες του ακινήτου που ενοικιαζόταν βραχυπρόθεσμα άλλαζαν κάθε 2-3 μέρες, έκαναν ατέλειωτα πάρτι με σαμπάνιες στην πισίνα, σημείωσε ο κ. Αποστολίδης.

Κατά τον κ. Αποστολίδη πρόκειται για απόφαση πιλότο, την πρώτη πανελλαδικά για το θέμα, που πρέπει όπως είπε να κινητοποιήσει την πολιτεία να βάλει κανόνες.

Πηγή: thessnews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 05:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει