Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δράσεις για τη στήριξη των φοιτητών πρότεινε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Με τον αναπληρωτή πρύτανη του πανεπιστημίου της Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Μασσέλο συναντήθηκε στα γραφεία της Πρυτανείας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας και ο πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης του Επιμελητηρίου Νίκος Τότσης, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν από το σχέδιο «Αθηνά».

Ο σχεδιασμός του προγράμματος «Αθηνά», όπως είπε ο αναπληρωτής πρύτανης, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο κ. Μασσέλος τούς ενημέρωσε για τα προβλήματα στελέχωσης του πανεπιστημίου, την έλλειψη διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τη λειτουργία τού Ιδρύματος.

Για άμεση και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Πανεπιστημίου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέροντας σειρά δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα όπως η απορρόφηση τελειόφοιτων, για να κάνουν την πρακτική τους, στο Επιμελητήριο και σε επιχειρήσεις- μέλη του. Οι φοιτητές θα κάνουν τη διπλωματική τους βασισμένοι στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις θα έχουν στα χέρια τους μια τεκμηριωμένη οικονομική μελέτη για το μέλλον της επιχείρησής τους, καθώς και κοινή συμμετοχή του Επιμελητηρίου και του πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Επιπλέον ο κ. Μπουντρούκας, πρότεινε τη δημιουργία ενός φοιτητικού οδηγού της Αρκαδίας με εκπτώσεις και ειδικές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, που θα προσφέρουν επιχειρήσεις της Αρκαδίας στους φοιτητές των τμημάτων της Τρίπολης.

Ο οδηγός θα είναι αναρτημένος στις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου και του πανεπιστημίου και με την ένδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, στους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, οι φοιτητές θα επωφελούνται της έκπτωσης.

Τέλος, ο αναπληρωτής πρύτανης ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη και τις προτάσεις του το Επιμελητήριο Αρκαδίας και δεσμεύτηκε για στενότερη συνεργασία.

Πηγή – Ζougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει