Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δράση της Α.ΠΟ.Β.: “Μαζί με το καλοκαίρι… φεύγουν και τα σκουπίδια!” (Photos)

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την Μ.Κ.Ο. Μεσόγειος S.O.S., εργαζόμενους της ΑΓΕΤ και την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΒΟΛΟΣ 2004

Διαβάστε το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου (Α.ΠΟ.Β.):

“Κάθε καλοκαίρι, φτάνουμε στις όμορφες παραλίες που έχει η χώρα μας για μπάνιο. Εκεί, «ξοδεύουμε» ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού, απολαμβάνοντας τον ήλιο, την θάλασσα, τους αγαπημένους μας φίλους ή τις πολύτιμες στιγμές μακριά από τη δουλειά, το σχολείο και τις έγνοιες.

Μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις μας, όμως, αφήνουμε πίσω και μικρά ή μεγάλα σκουπίδια στη θάλασσα και κυρίως στις ακτές, που εκτός από την αισθητική μας, επηρεάζουν τη ζωή και την ισορροπία του υδάτινου περιβάλλοντος.

Μέσα από αυτές, τις πολύ δυνατές εικόνες, δημιουργήθηκε η ανάγκη να περάσουμε ένα σημαντικό μήνυμα για την προστασία των ακτών και του ευθραύστου περιβάλλοντος. Η εκστρατεία περιβαλλοντικής αφύπνισης με την υπογραφή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου ξεκίνησε το 2010 με μια σειρά δράσεων, (κατά την έναρξη και το τέλος καλοκαιριού), με στόχο την ενίσχυση της οικολογικής και της εθελοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.

Η εκστρατεία αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μεσόγειος SOS, ένωσε τους εργαζομένους της ΑΓΕΤ Ηρακλής, τις νεαρές αθλήτριες, από την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης μας, Βόλος 2004 και τους «ανήσυχους» ποδοσφαιριστές της ΑΠΟΒ, στην κοινή προσπάθεια για να διατηρηθούν καθαρές οι ακτές με το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ., μπροστά από το τουριστικό περίπτερο της Αγριάς Βόλου και με κεντρικό σύνθημα «Ας συμβάλουμε όλοι στην εκστρατεία καθαρισμού των ακτών», έδωσαν την δική τους μάχη για το περιβάλλον, έτσι ώστε να μην πλέουμε σε πελάγη …σκουπιδιών το επόμενο καλοκαίρι.

Τα μπλουζάκια του σωματείου εργαζομένων και το πανό τους, η «γοητεία» των αθλητριών του σωματείου Βόλος 2004 και το πάθος των αθλητών της Ακαδημίας, ήταν τα μεγάλα όπλα για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση.

Με τρομερή όρεξη, μικροί και μεγάλοι σταματούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και ενημέρωναν τους οδηγούς για την δράση τους, προκειμένου κάθε οδηγός και οι συνεπιβάτες του να πετούν τα σκουπίδια τους στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων που τους μοίρασαν δωρεάν και όχι στο δρόμο ή στις ακτές.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση, ενθουσιώδης, συγκινητική, γεγονός που έδινε μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια των εθελοντών. Αξίζει να σημειωθεί ότι διανεμήθηκαν περίπου χίλιες σακούλες απορριμμάτων και ενημερωτικό υλικό, που διέθεσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Grapheteria ως χορηγό επικοινωνίας, για την προσφορά του banner, που έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ, που σύσσωμο υποστήριξε την δράση και τέλος την πρόεδρο του Βόλος 2004 για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία”.

DSCN2533.jpg

DSCN2534.jpg

IMG_1655.jpg

IMG_1656.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει