Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν το αεροδρόμιο στην Τρίπολη

Το αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας βομβάρδισαν δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι, προκαλώντας ζημιά σε ένα αεροπλάνο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών υπήρξε ανταλλαγή πυρών κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, προσέθεσε το δίκτυο σε γραπτό τίτλο του.

Παράλληλα, οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν χθες στην περιοχή Αμπού Σαλίμ, ένα από τα προπύργια των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι στην πρωτεύουσα, έπειτα από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε ένα κτήριο στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρετανικά καταδιωκτικά αεροσκάφη Tornado έριξαν πυραύλους κρουζ στη διάρκεια της νύχτας στο αρχηγείο του Καντάφι στη γενέτειρά του, Σύρτη.

«Γύρω στα μεσάνυχτα, σχηματισμός Tornado GR4 (. . .) έριξε ομοβροντία από καθοδηγούμενους πυραύλους ακριβείας Storm Shadow κατά ενός μεγάλου καταφυγίου-αρχηγείου στη Σύρτη» προσθέτει το βρετανικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει