Δυσκολίες στην ενοποίηση των τραπεζών, αλλά θα προχωρήσει, λέει η ΕΚΤΗ ενοποίηση είναι αναπόφευκτη μεταξύ των τραπεζών στην Ευρωζώνη, αλλά η χαμηλή κερδοφορία και οι αποτιμήσεις θα το κάνουν πολύ δύσκολο, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.

Η κερδοφορία σε όλο τον τραπεζικό κλάδο της Ευρωζώνης είναι χαμηλή και η αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή αναμένεται να πλήξει περαιτέρω τις προοπτικές των τραπεζών.

Τον προηγούμενο μήνα, η ΕΚΤ μείωσε ακόμη περισσότερο τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος και υποσχέθηκε απεριόριστες αγορές ομολόγων, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τη νέα επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης σχεδόν μία δεκαετία μετά την κρίση χρέους της ένωσης.

Οι τράπεζες εδώ και καιρό διαμαρτύρονται ότι τα αρνητικά επιτόκια επηρεάζουν τα κέρδη τους.

«Η χαμηλή κερδοφορία στο τέλος οδηγεί σε χαμηλές αποτιμήσεις, καθιστώντας την αναπόφευκτη ενοποίηση του κλάδου πολύ δύσκολη» ανέφερε ο de Guindos σε οικονομικό συνέδριο στη Μαδρίτη.

Στην ίδια εκδήλωση, το μέλος επίσης της ΕΚΤ, Pablo Hernandez de Cos, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, δήλωσε ότι στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον ήταν πιθανό τα επιτόκια να παραμείνουν χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιέζοντας περαιτέρω τα οικονομικά περιθώρια.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 15:27

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει