Δωρεάν Test Pap στο Δημοτικό Ιατρείο Ηρακλείου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 01:59

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) προγραμματίζει η αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών δήμου Ηρακλείου.

Οι φετινές δράσεις έχουν θέμα «Γυναίκα και Υγεία» και αφιερώνονται στην προσπάθεια κινητοποίησης της γυναίκας για την προσωπική της φροντίδα και υγεία, με στόχο η 8η Μάρτη να καθιερωθεί ως μία  ημερομηνία-σταθμός για  τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας (μαστογραφικός έλεγχος και test pap αντίστοιχα).

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 10:00  με 13:00 στο αίθριο του Δημαρχείου (Λότζια) Στελέχη του Δημοτικού Πολυδύναμου Ιατρικού & Κοινωνικού Κέντρου  (4η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου) θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν όλες οι γυναίκες να πραγματοποιήσουν ΔΩΡΕΑΝ TEST PAP, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου, στην οδό Υακίνθου 9, Τάλως (τηλ. 2810319670 & 2810373143 κατόπιν ραντεβού). Το υλικό θα διανέμεται και μεταφρασμένο στην αραβική, ρωσική, αλβανική και αγγλική γλώσσα  προκειμένου να ενημερωθούν και μετανάστριες και πρόσφυγες γυναίκες, που ζουν στην πόλη του Ηρακλείου.

Επίσης, θα διανέμεται φυλλάδιο του Συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (ψηλάφηση/αυτοεξέταση).

Παράλληλα οι γυναίκες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στερούνται οικονομικών πόρων και χρήζουν εκτίμησης και αξιολόγησης (και δεν είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν άμεσα από τους κρατικούς φορείς), μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ανοιχτής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) για τις απαιτούμενες διαγνωστικές εξετάσεις, ανά περίπτωση και όπου είναι εφικτό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 01:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει