Δωρεά 150.000 ευρώ σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Αφρική


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 05:44

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ θα καταβάλει 150.000 ευρώ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη στήριξη “ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης στην Αφρική”, μέσω του ιδρύματός της που δημιουργήθηκε πρόσφατα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η ΜΚΟ που ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια Solar Sister, καθώς και η μη κυβερνητική οργάνωση Oil Change International, θα λάβουν η καθεμία το ποσό των 50.000 ευρώ.

“Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επηρεάζει όλους μας. Όμως όλοι δεν υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο”, δήλωσε η διάσημη έφηβη σε ανακοίνωση. “Η Αφρική πλήττεται δυσανάλογα από την κλιματική κρίση, ενώ συμβάλλει σε αυτή στο μικρότερο βαθμό”, ανέφερε.

 

Το Ίδρυμα Greta Thunberg θεμελιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, μετά το βραβείο Right Livelihood που απέσπασε η νεαρή Σουηδέζα, το οποίο συνοδεύεται από ένα εκατομμύριο σουηδικές κορώνες (λίγο λιγότερα από 100.000 ευρώ). Το ίδρυμα είχε σημαντική εισροή χρημάτων αυτό το καλοκαίρι.

Τον Ιούλιο, η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα κέρδισε το βραβείο “Gulbenkian for Humanity”, ένα πορτογαλικό βραβείο που συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο ενός εκατομμύριου ευρώ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε υποσχεθεί να δωρίσει όλα τα χρήματα μέσω του ιδρύματός της σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Το βραζιλιάνικο σκέλος του κινήματος Fridays for Future και το Ίδρυμα Stop Ecocide έλαβαν 100.000 ευρώ το καθένα.

Γνωστή γιατί από το 2018 διέδωσε το απεργιακό κίνημα και τις διαδηλώσεις των νέων για το κλίμα, η ηγεσία του κινήματος “Παρασκευές για το Μέλλον” επέστρεψε στο σχολείο στα τέλη Αυγούστου, μετά μια 12μηνη άδεια που είχε λάβει από το σχολείο. Την Παρασκευή, η Γκρέτα αναμένεται να συμμετάσχει σε ημέρα διεθνούς δράσης του κινήματος, από τη Στοκχόλμη.Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει