Δύο άνδρες ξεγέλασαν επιχειρηματία και του έκλεψαν έναν πίνακα του ΠικάσοΜια περίεργη υπόθεση υπεξαίρεσης ενός πίνακα ζωγραφικής απασχολεί από χθες τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος.

Μια κυρία τους κατήγγειλε ότι δυο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, την πλησίασαν και προσφέρθηκαν να της βρουν αγοραστή για έναν πίνακα του Πικάσο που είχε στην κατοχή της. Μάλιστα, τα χρήματα που μπορούσαν να της εξασφαλίσουν έφταναν τις 300 χιλιάδες ευρώ. Άγνωστο για ποιο λόγο η κυρία… δέχτηκε να τους δώσει τον πίνακα ώστε να τον δείξουν σε πιθανούς αγοραστές. Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι οι «μεσάζοντες» και ο πίνακας έκαναν «φτερά» παρά τα επίμονα τηλεφωνήματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μήνυση που κατέθεσε περιέγραψε τους δυο άντρες και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις. Ωστόσο, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα υπεξαίρεσης του πίνακα. Πως δηλαδή βρέθηκε στην κατοχή της κυρίας; Για ποιο λόγο ήθελε να τον πουλήσει και πως εμπιστεύτηκε ουσιαστικά δυο άγνωστους που την πλησίασαν; Ήταν τόσο πειστικοί ώστε να τους εμπιστευθεί και να τους παραδώσει «εν λευκώ» ένα τόσο πολύτιμο αντικείμενο;

Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να καλέσουν και πάλι την ιδιοκτήτρια του πίνακα για συμπληρωματική κατάθεση.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 13:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει